Aapjes

26-07-2021

Het aapje, by far mijn meest gehaakte knuffeltje. Hoe vaak ik het aapje al gehaakt heb durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar toen ik alle aapjes op foto's telde kwam ik op zeker 35 stuks. En al heb ik dus al aardig wat foto's van dit knuffeltje op Instagram gedeeld, de reacties blijven komen en een aparte blog over dit knuffeltje kan daarom natuurlijk niet ontbreken.

De eerste twee aapjes
Het begin van de aapjes heb ik te danken aan een van mijn beste vrienden. Ze was zwanger van haar tweede kindje en was op zoek naar een schattig knuffeltje om aan de lamp van de babykamer te hangen. Samen gingen we op zoek naar een geschikt patroon en zij kwam al vrij snel met het patroon van het aapje. Ik kocht het patroon en heb tot midden in de nacht zitten haken. Ik was zo benieuwd naar het eindresultaat!

Na een paar dagen flink haken waren de aapjes klaar en wat waren we blij. Zo leuk en perfect voor aan de lamp.

De kleuren
Na het plaatsen van de bovenstaande foto's kwamen er vele reacties. Mensen waren ontzettend enthousiast en ik krijg tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig de vraag of ik een aapje kan haken. Niet alleen in het blauw, maar ook in andere kleuren.

Kleuren als roze, bruin, geel, groen, oker, roestbruin.... Het aapje kan het allemaal hebben! Welke kleur is jouw favoriet?

Naast het kleine aapje is er ook een patroon van een groter aapje dat ik regelmatig haak. Dit patroon is van Stip&Haak. Dit aapje heb ik alleen nog in het blauw en roze gemaakt, maar als je op de link klikt is te zien dat andere kleuren ook ontzettend leuk zijn. Het haken in een andere kleur staat al een tijdje op mijn lijstje.

Kraampakket
De aapjes zijn niet alleen leuk om los, in stijl ingepakt, te geven. Het knuffeltje is ook leuk om in een kraampakketje te geven. Bijvoorbeeld op een luiertaart in het thema 'Jungle'. Bij toeval kwam ik een bijpassende stof tegen en zo is het pakketje van de foto's hieronder ontstaan.