Handwerkwinkel Hobbyiaan

29-08-2022

Hoewel er vroeger, aldus mijn oma, in elke stad wel een handwerkwinkel te vinden was is dat vandaag de dag wel anders. Handwerkwinkels zijn er steeds minder en garen wordt hierdoor steeds vaker online besteld. Ik heb het geluk dat ik op fietsafstand van de handwerkwinkel Hobbyiaan in Schiedam woon.

Hobbyiaan is een ruime, schone en mooie winkel met een ruim aanbod aan garen: Annell, Scheepjes, Durable en Lammy Yarns. Naast de garens is er ook een ruim aanbod aan andere materialen, zoals haaknaalden, bijtringen, veiligheidsoogjes, enzovoorts.
Naast dat de winkel een droom voor elke haker is, is de eigenaresse erg behulpzaam en geeft zij haar klanten persoonlijke aandacht en passend advies.

Sinds een paar weken is de etalage van de winkel gevuld met zelfgehaakte poppen. De eigenaresse heeft hard gewerkt aan haar eigen haakboek. En het resultaat mag er zijn!

De gehaakte poppen van Hobbyiaan
In het boek gemaakt door Martine vind je de haakpatronen voor 9 meisjes. Elke pop heeft een eigen uiterlijk en garderobe.
Omdat ik met regelmaat een bezoekje breng aan de winkel heb ik het boek al in handen gehad. Het boek geeft duidelijk uitleg over hoe de poppen te haken zijn, welk garen er wordt gebruikt en met behulp van foto's worden de steken uitgelegd.

Wil jij de poppen haken? Bestel dan via deze link het boek.
*Naast het boek is het ook mogelijk om een kant-en-klaar haakpakket te bestellen. Handig voor jezelf, maar ook ontzettend leuk om samen met het boek cadeau te geven.

Niet alleen de haakpakketten zijn leuk om cadeau te geven, maar ook de poppen. Geef een pop als kraamcadeau met bijbehorende garderobe. Doordat elke pop meerdere stukken kleding krijgt is de pop nog leuker om mee te spelen.

Waar vind jij Hobbyiaan?
Het is wat mij betreft absoluut de moeite waard om eens een bezoekje te brengen bij Hobbyiaan.
Het adres: Hoogstraat 33a, 3111 HB Schiedam.
De website: https://www.hobbyiaan.nl/