Houten kisten

12-07-2021

Al een lange tijd wilde ik eens iets maken van hout. En toen ik een aantal maanden geleden eens iets anders wilde doen dan haken ging ik op zoek naar hout. Elke dag als ik een wandelingetje maakte keek ik om mij heen om te zien of ik ergens hout zag liggen wat ik kon gebruiken. Na een paar weken zonder hout terug te lopen naar huis kwam iemand met een tip naar mij toe. Er zou een matrassenbodem liggen bij een container aan het eind van de straat. Hoopvol liep ik er naar toe en bekeek ik het hout. God, wat voelde ik mij armoedig! Maar ik besloot het een en ander mee te nemen. Eenmaal thuis bleek ik er niks aan te hebben.

Toch is de speelgoedkist van de afbeelding ontstaan. Hoe lees je in deze blog!

Praxis
Ik was zo vastberaden om eens iets te maken van hout dat ik van kennissen, buren en familie al het een en ander aan materiaal had geleend. Te denken valt hierbij aan: een werkbank, lijmklemmen, een zaag en een figuurzaag. Echter was er nog steeds geen hout! Ik besloot om naar de Praxis te gaan en voor het beste van het beste te gaan. Het eerste bezoek bij de Praxis duurde daarom ruim 2,5 uur.

Aan de slag!
De volgende dag ging ik na een stevig ontbijt meteen aan de slag. Schuren, lijmen, boren, lakken, wat een werk! Maar wat was ik blij dat ik voor goed hout had gekozen. Het verschil met een kant-en-klaar kistje voor €7,99 bij de Action is enorm.

De eerste kist is af en ik was zeer tevreden. Echter zat ik wel met een klein probleem. De kist was veel groter dan dat ik in mijn hoofd had. Er zouden wel heel veel knuffel gehaakt moeten worden om de kist leuk te vullen. Wat nu? De andere drie kisten ook op deze manier maken of de maten aanpassen? Midden in de nacht kreeg ik een idee. Laat ik er moestuinbakken en speelgoedkisten van maken met een persoonlijke touch.

Terug naar de Praxis
Het leek mij leuk om naambordjes aan de kisten vast te maken met touw, zodat er een speels element zou ontstaan. Daarnaast wilde ik de kisten ook wat opfleuren door een figuur toe te voegen. Voor de moestuinbakken maakte ik zonnebloemen en voor de speelgoedkist een giraf. Inmiddels zijn er ook andere versies, bijvoorbeeld een versie met een koe.