Huisdieren

02-06-2021

Knuffel zijn niet alleen leuk voor mensen, maar ook voor dieren. Toen ik net was begonnen met haken maakte ik een giraffe voor een vriendin, maar al snel was het de knuffel van de kat in plaats van de knuffel van de vriendin. Ook het schattige hondje, Mylo, van de foto heeft inmiddels een knuffel om mee te spelen. In het knuffeltje zit een rammelkraal, zodat er tijdens het spelen met de knuffel ook wat interactie is met het dier.

Het haken van k
nuffels voor huisdieren is leuk, maar nog leuker is het haken van de huisdieren zelf. Ook dit heb ik al een aantal keren gedaan. Poezen en honden zijn populaire beesten om na te haken!  Hieronder lees je een aantal voorbeelden. 

Patronen
Vandaag de dag zijn er zoveel haakpatronen dat het vaak mogelijk is om een huisdier na te haken met behulp van een patroon. MyKrissieDolls heeft bijvoorbeeld al twee haakboeken uitgebracht met enkel en alleen patronen van verschillende honden. Vaak zijn er dan maar een paar aanpassingen nodig om de knuffel uniek te maken.

Obi the cat
Obi was de eerste kat die ik na probeerde te maken. Een van de baasjes ging verhuizen en wilde graag een aandenken aan de kat meenemen. Of ik nu, twee jaar later, nog steeds tevreden ben over het eindresultaat laat ik even in het midden. Maar Obi was in ieder geval wel tevreden. Hij wilde direct gaan spelen met zijn knuffelversie en heeft een hele fotoshoot gehouden. Schattig, niet waar?

Bink the pug
Deze mopshond nahaken was nog een hele klus, want een eenvoudig patroon was het niet. Het garen was op een gegeven moment zo vaak uitgehaald dat er toch echt een nieuw bolletje moest worden gekocht. Gelukkig was de eigenaresse van de wolwinkel zo aardig om mij een stuk op weg te helpen. Tevens heb ik ook nog hulp gehad van een aantal medehaaksters. Er hebben dus aardig wat uurtjes in deze hond gezeten, maar de blijdschap van het baasje van Bink maakte al het harde werken goed. Gelukkig heb ik de foto's nog.

Yana de poes
Ik was zo enthousiast over het eindresultaat van de gehaakte versie van Bink dat zowat mijn hele omgeving moest weten dat ik deze hond gehaakt had. Zo ook mijn buurvrouw. Een week later kreeg ik een berichtje van haar met de vraag of ik Yana, hun poes, kon nahaken. Samen zochten we een patroon uit en deden we wat aanpassingen. Yana is geen gewone knuffel geworden, maar een deurstopper!
Inmiddels is Yana overleden. Dit maakt het zowel voor de buren als voor mij bijzonder dat er nog een aandenken is aan Yana de poes.

Wil jij op de hoogte blijven van de avonturen van Obi en/of Bink? Je kunt ze volgen op instagram. Klik op de naam en je wordt automatisch doorgestuurd naar de instagram.