Inpakken in stijl

19-05-2021

In 2017 ben ik begonnen met haken. Al snel leek het mij leuk om de foto's van mijn haakwerkjes te verzamelen op Instagram. Deze pagina wilde ik delen met mijn sociale kring. Om wat bekendheid te maken bij familie, vrienden en kennissen liet ik visitekaartjes drukken. Een aantal weken geleden heb ik het laatste visitekaartje uitgedeeld en merkte ik dat ik niet de stap nam om een nieuwe lading kaartjes te bestellen. Het bestellen van kaartjes gaat vaak vanaf een bepaald aantal en ik wilde niet weer een aantal jaar aan hetzelfde kaartje vastzitten. Door deze reden kwam ik op het idee om zelf mijn visitekaartjes te maken en te printen.

Wat is het voordeel van het maken van eigen visitekaartjes?
Voor mijn eerste visitekaartje koos ik voor een zwart hartje met daaronder de link naar mijn website en mijn Instagram. Ik wilde mijn creaties met zoveel mogelijk mensen delen. Als ik ergens enthousiast over ben dan moet iedereen dat weten, haha. Maar na een tijdje merkte ik dat ik wel uitgekeken was op de visitekaartjes die ik had. Een leuk logo, pakkende kleur of tekst ontbrak.

Ik zocht naar een ontwerp wat bij elke haakcreatie past, want een roze visitekaartje bij een okergele giraf vind ik niet mooi. Al snel kwam ik op het idee om zelf tekeningen te maken en deze tekeningen toe te passen in een online programma wat geschikt is om visitekaartjes af te drukken.

Ik kocht de juiste materialen en ging aan de slag met een pen en een leeg vel.Het was even oefenen, maar nadat het eerste dier getekend was volgde er al snel een hele dierentuin: giraffen, olifanten, apen, leeuwen, beren, noem het maar op! Bij elk dier staat een leuke, korte, pakkende tekst en staat de naam van mijn Instagram.

Het complete plaatje
Toen ik de eerste visitekaartjes had geprint en aan de bijpassende haakcreaties had verbonden pakte ik het werk in met folie. Op dat moment ontstond mijn volgende idee: stickers voor op het folie. Om de stickers te maken hoefde ik alleen de tekeningen en teksten van de kaartjes te kopiƫren naar een pagina dat geschikt was om stickers te printen.
Met het maken van ansichtkaarten maakte ik mijn unieke inpakmateriaal compleet.