Kraampakketten

11-08-2022

Knuffels, bijtringen, sambaballen of slofjes zijn niet alleen leuk om los te geven. Ze zijn ook ontzettend leuk om te geven in een kraampakket. Misschien is het zelfs wel leuker! Maar hoe maak je zo'n kraampakket?

Het is handig om te beginnen met een thema of kleur die past bij de wensen van de ouders.
Wil je hier niet naar vragen? Kijk dan hoe de babykamer wordt ingericht en pas daar het kraampakket op aan. Thema's die vandaag de dag erg populair zijn: walvis, jungle en bosdieren.

Als je de kleur en/of het thema hebt bepaald kun je gericht op zoek gaan naar cadeautjes. Maar voordat je de cadeautjes gaat inslaan is het handig om te weten hoe je je pakket gaat maken.

Wil je je kraampakket maken in een metalen mand, een houten kist, een krat of kies je bijvoorbeeld voor een luiertaart? Als je de geschikte mand, kist of krat hebt gevonden kun je inschatten hoeveel cadeautjes er nodig zijn om te vullen. Gebruik voor vulling luiers, dekens of een omslagdoek. Een handgemaakte omslagdoek maakt jouw cadeau nog unieker!

Waar vind je de allerleukste cadeaus? Houd de folders in de gaten en speur Instagram af voor de leukste cadeaus in het geschikte thema. Om jouw cadeau een extra leuke touche te geven kun je er met een langwerpig voorwerp voor zorgen dat er een item uitsteekt (zie als voorbeeld de jungle-mand). Natuurlijk kan een gehaakte knuffel en/of bijtring niet ontbreken!

Vergeet niet om een leuke bijpassende kaart toe te voegen. Pak het kraampakket in stijl in met behulp van stickers, inpakfolie en linten. Dit is niet alleen leuk om te geven, maar ook om te maken!